Contacteer ons via het nummer +32(0)9 376 70 50 of via info@

De Schatkamer

Welkom bij de gezinsondersteunende diensten in het Gezondheidscentrum ‘Het Meetjesland’

THEMA’S

Als Vrij CLB “Het Meetjesland” zijn wij trekkende partner van het PROJECT DE SCHATKAMER binnen Huis van het Kind Eeklo (vestiging Gezondheidscentrum te Visstraat 14).

In de Schatkamer beschikken wij over verschillende EDUCATIEVE KOFFERS voor zowel kleuter-, kind- als jongerenleeftijd – met allerhande materiaal zoals prent- en leesboeken, bordspelen, kaartspelen, Kamishibai-verteltheater, links naar websites, lespakketten, werkboeken, dvd’s en cd’s, poppen, demonstratiemateriaal, wetenschappelijke literatuur – rond verschillende thema’s.

De Schatkamer is ontleenpunt voor Sensoa (materialen voor relationele en seksuele vorming).

Tevens is De Schatkamer uitleenpunt voor de koffer ‘Met kriebel op reis’ (materialen en methodieken voor gesprekken met KO(A)PP – kinderen van ouders met psychische problemen of afhankelijkheidsproblemen) van RADAR. De ontlening van deze koffer gebeurt via https://www.radar.be/uitleendienst-koffers/kriebel-op-reis-koffer/

Professionals uit onderwijs, welzijn en gezondheid uit de regio Meetjesland kunnen materiaal uit de koffers ONTLENEN. Via de welkomspagina van www.gezondheidscentrummeetjesland.be kan u uw LOGIN tot het online platform aanvragen op: daar vindt u een uitgebreid overzicht van alle koffers en hun specifieke inhoud.

Ontlenen gebeurt via ontlenen.schatkamer@gezondheidscentrummeetjesland.be of 09 376 70 50.

Voor inhoudelijke vragen mag u mailen naar schatkamer@gezondheidscentrummeetjesland.be

Heeft u nog geen toegang tot de koffers via het platform van De Schatkamer (login)? Registreer je dan via de welkomspagina.